Zoek Dumebo-DWS lid              Zoeken op deze site


Home     Publicaties     Nieuws     Login      Contact

Vereniging Leden Kwaliteitsrichtlijn Keurmerk Dak- en gevelsystemen Duurzaam bouwen Bouwpartners Veiligheid/Arbo Monteursopleiding

Metalen gevels en daken zoals het hoort !

Metalen sandwichpanelen in de bouw


De eerste toepassingen van sandwichpanelen in gevels en daken dateren uit het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw. Daarna is de vraag naar sandwichpanelen sterk toegenomen, omdat het product een aantal goede eigenschappen in zich verenigt: een hoge isolatiewaarde, een gering eigen gewicht en een perfecte afwerking zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde.

Toch zijn de specifieke eigenschappen van sandwichpanelen nog niet algemeen bekend. Deze brochure beschrijft daarom op systematische wijze de belangrijkste eigenschappen in kort bestek. Daarbij gaat het om standaard sandwichpanelen; op verzoek kan de producent aanpassingen of afwijkingen aanbrengen.

Deze brochure is bedoeld voor alle partijen die in de bouw met sandwichpanelen te maken hebben: architecten, bouwkundigen, constructief ontwerpers, aannemers en montagebedrijven. De brochure geeft antwoord op vragen als:


De tekst van deze brochure is onder meer gebaseerd op TNO-rapport BI-88-114

(Toepassing van sandwichpanelen in daken en wanden). De totstandkoming van de

brochure is begeleid door technische commissie TC-7 (Koudgevormde profielen en

beplating) en het marktteam Hallenbouw van Bouwen met Staal.Gratis downloads:


BrochureStalen Sandwichpanelen in de bouw


Inhoudsopgave


BrochureStalen gevels en daken voor woningen

Materiaalaspecten, bewerkingen en projectdetails

Terug