Zoek Dumebo-DWS lid              Zoeken op deze site


Home     Publicaties     Nieuws     Login      Contact

Vereniging Leden Kwaliteitsrichtlijn Keurmerk Dak- en gevelsystemen Duurzaam bouwen Bouwpartners Veiligheid/Arbo Monteursopleiding

Metalen gevels en daken zoals het hoort !

Dak- en gevelsystemen


Waarom bouwen met metalen gevels en daken?    


*  duurzaam bouwen

*  vrijheid van vorm, kleur en oppervlak

*  open (spouw)structuur

*  vrije keuze detailleringen

*  flexibel en prijsbewust bouwen

*  snelle oplevering mogelijk

Terug

Klik hier voor

informatie over metalen daksystemen

Klik hier voor informatie over metalen gevelsystemen

Metalen gevels Stalen gevels en daken

Constructieve veiligheid metalen gevels tot 50 jaar


In het Bouwbesluit worden met verwijzing naar de NEN 6700/6702 eisen gesteld aan de veiligheid van bouwconstructies gedurende de referentieperiode. Voor industriële gebouwen is deze periode15 jaar en voor de vrijwel alle andere gebouwen 50 jaar.

Voor gevelconstructies van industriële gebouwen met een referentieperiode van 15 jaar zijn deze eisen geen enkel probleem: de toegepaste materialen in de vorm van bevestigingsregels en bevestigingsmiddelen van verzinkt staal hebben zich wat dit betreft reeds duizenden malen bewezen.

De toepassing van dergelijke materialen in andere typen gebouwen als woningen, kantoor-gebouwen, publieksgebouwen e.d. is echter relatief nieuw. Daarom bleek het wenselijk vast te stellen of verzinktstalen profielen en bevestigingsmiddelen zonder enige vorm van onderhoud ook voor een periode van 50 jaar voldoende duurzaamheid bieden om aan de betreffende eisen te kunnen voldoen.


Lees meer in de Samenvatting >